Med sex som våben

Vil man vælges til Folketinget, så skal man være synlig. Det er sin sag, hvis man stiller op for første gang og er helt ny og ukendt.

Men det er der råd for. Ihvertfald hvis kandidaten er en kvinde (skal ikke afvise, at mænd også kan have succes med det, selvom det nok er mere tvivlsomt). Smid tøjet!

Den ældgamle sandhed om at sex sælger – gælder også i politik.

Forud for valget til Borgerrepræsentationen i København, valgte den radikale kandidat Anne Mee Allerslev i hvert fald at banke sit navn fast godt hjulpet af en video, hvor tøjet blev smidt. At hun så havde fået en veninde til at strippe ændre ikke på, at det var hende, der var afsenderen.

Videoen er set af godt 135.000 mennesker, og det lykkedes for Anne Mee at blive valgt. Hun blev tilmed borgmester, da Klaus Bondam valgte at forlade rådhuset til fordel for et job i udlandet.

Om det er Anne Mee, der har været inspirationen for Zenia Stampe og hendes kampagnestab, skal jeg lade være usagt, men sikkert er det i hvert fald, at hun nu også er blevet et youtube-hit pga. en sang, hvor tøjet – og her er der tale om ALT tøjet – ryger sig en tur. Alt det så er en mand, der ender med at stå nøgen, betyder ikke det store. For han hopper rundt i baggrunden, og man kan faktisk ikke rigtig se så meget af “det frække” (tak for det for øvrigt). Jeg synes faktisk, at det er en ret sjov video:

Nu kan det måske lyde som om, at det der med at smide tøjet, for at gafle stemmer, det lige er noget politkerne er begyndt på. Men det er det ikke. For ti år siden – lang tid før YouTube – stillede Signe Friis op for Venstre til kommunal- og amtsrådsvalg i Aalborg og Nordjylland. Hun skabte dengang ekstrem opmærksomhed – ikke bare i Nordjylland, men i hele landet – pga. hendes noget friske valgplakat:

Faktisk var lysten til at se den dengang 19-årige kandidats noget voluminøse frontparti så stor, at hun under valgkampen blev kåret til at have, den mest besøgte politiske hjemmeside. Og her skal man måske lige minde om, at der samtidig med valget til by- og amtsråd også var valg til Folketinget.

Signe Friis spang nærmest listen til både by- og amtsråd og blev valgt til begge dele med knusende sikkerhed. So it works. 🙂

Godt valg!

/Hjorten

Husk at du er velkommen til at tippe mig, hvis du finder en sjov valgvideo på nettet, som jeg burde kigge på. Skriv til mig på post@martinhjort.dk

Om Hjorten

Martin Hjort. Journalist. Jeg jagter videoer med skæve vinkler og sjove historier fra valget og blogge om dem. Hvis du har set en video fra valgkampen, som du synes, at jeg skal se, så vil jeg blive glad, hvis du ville sende mig et link på: post@martinhjort.dk. Godt valg!
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s